Wat is Saswitha Hatha Yoga?

Hatha Yoga is de meest lichamelijke vorm van yoga. Het is ook de meest voorkomende vorm van yoga in het westen. Meestal wordt het alleen “yoga” genoemd. Heel letterlijk betekent hatha  de zon (=ha) en de maan (=tha), wat ook symbool staat voor mannelijk en vrouwelijk, ratio en emotie, links en rechts, lichaam en geest, inspanning en ontspanning. Iedereen zoekt naar de balans tussen beiden; een balans tussen inspanning en ontspanning, tussen lichaam en geest. Bij hatha yoga werk je hieraan met behulp van de diverse (lichamelijke) houdingen. “Saswitha” geeft aan dat veel aandacht wordt gegeven aan de adem die een duidelijke en belangrijke rol speelt. De adem wordt ook gezien als de verbindende factor tussen lichaam en geest, laat de oefeningen op een dieper niveau te doorwerken. Door middel van de yoga houdingen maak je je lichaam soepeler en leer je te ontdekken waar je spanning vasthoudt en hoe je dit kunt ontspannen. Je leert –opnieuw- te luisteren naar je lichaam. 

De oefeningen zijn toegankelijk voor iedereen, je oefent binnen je eigen mogelijkheden en merkt vanzelf dat het makkelijker gaat, dat je meer kan, soepeler wordt.

Elke les bestaat uit diverse staande, zittende en liggende oefeningen en wordt afgesloten met een ontspanningsoefening, daarna schenk ik thee zodat je rustig uit de ontspanning kunt komen.

Een proefles is altijd mogelijk, bel wel even voor een afspraak, dan weet je zeker dat ik een mat voor je vrij heb.